USD 2.7544
EUR 3.1229
RUB 3.3528
Тбилиси
ასტროლოგი - რას გვპირდება 12 ივლისი?
дата:  780

რას გვირჩევენ ვარსკვლავები 12 ივლისისთვის:

ვერძი (21 მარტი - 20 აპრილი)

შესაძლოა, ამ დღეს ვიღაცამ დახმარება გთხოვოთ. უარს ნუ ეტყვით, თუ დახმარება შეგიძლიათ - ეს ავტორიტეტს აგიმაღლებთ და გამბედაობას შეგმატებთ. სამსახურში ყველაფერი კარგადაა. შეიძლება საინტერესო, პერსპექტიული პროექტები შემოგთავაზონ, რაც დამატებით შემოსავალს მოგიტანთ. თქვენი მცდელობის მიუხედავად, ზოგი გეგმის შეცვლა ან გაუქმება მოგიწევთ.

კურო (21 აპრილი - 21 მაისი)

ამ დღეს შინაგან თავისუფლებას და სიმსუბუქეს იგრძნობთ. საკუთარი პასუხისმგებლობა არ დაივიწყოთ და დაპირება შეასრულეთ. ვარსკვლავები გირჩევენ სესხის აღებას ან ინვესტიციების განხორციელებას მოერიდოთ. ახალი ნაცნობობა საინტერესო იქნება და დიდხანს გაგრძელდება. ნუ დანებდებით, თუ რაღაც პირველივე ცდაზე არ გამოდის. ვარსკვლავები გირჩევენ ძვირფასი დრო უსარგებლო საუბრებზე არ დაკარგოთ.

ტყუპები (22 მაისი - 21 ივნისი)

იმისათვის, რომ უფრო ეფექტურად იმუშაოთ, წესები დაიცავით და დადგენილი საზღვრები არ დაარღვიოთ. შესაძლოა, რაღაც პირველივე ცდაზე არ გამოდის, მაგრამ თქვენს თავდაპირველ გეგმებზე უარს ნუ იტყვით. პრინციპულობა და მონდომება სირთულეების გადალახვაში და მიზნების მიღწევაში დაგეხმარებათ. დღის მეორე ნახევარში შეიძლება წარსულის წარუმატებელი სცენარის გამეორებით განწყობა გაიფუჭოთ.

კირჩხიბი (22 ივნისი - 22 ივლისი)

თავი რომ თავდაჯერებულად და მშვიდად იგრძნოთ, ეცადეთ ამ დღეს საკუთარ თავს და გარეგნობას მეტი ყურადღება მიაქციოთ. ვარსკვლავები გირჩევენ, რომ იმპულსურად მოქმედებას მოერიდოთ და საკუთარი სიტყვები და მოქმედებები აკონტროლოთ. ხელსაყრელი დღეა ახალი პროექტის დასაწყებად. ამ დღეს მიღებული ყველა ინფორმაცია უნდა შეამოწმოთ - შესაძლოა, არაკეთილსინდისიერმა ადამიანმა შექმნილი ვითარებით ისარგებლოს და თქვენი დაზიანება სცადოს.

ლომი (23 ივლისი - 23 აგვისტო)

გირჩევთ სამსახურში ყველა წესი და შეთანხმება დაიცვათ და ექსპერიმენტების ჩატარებას მოერიდოთ. კამათის დროს აგრესიას ერიდეთ და თავაზიანობა გამოიჩინეთ, რომ დაპირისპირება თავიდან აიცილოთ. ყურადღება მიაქციეთ მინიშნებებს და ყველაფერს, რაც თქვენს გარშემო ხდება. ეცადეთ მიხვდეთ, რისი თქმა სურთ თქვენთვის ვარსკვლავებს.

ქალწული (24 აგვისტო - 23 სექტემბერი)

ამ დღეს წესები არ უნდა დაარღვიოთ და რჩევები უნდა გაითვალისწინოთ. პრობლემების მოსაგვარებლად დიდი ძალისხმევა უნდა გამოიჩინოთ, თუმცა ენერგიის ნაკლებობას არ უჩივით. უსმინეთ საკუთარ ინტუიციას და ის ზუსტად გეტყვით როგორ მოიქცეთ. თუ რთული საკითხის დამოუკიდებლად მოგვარებას ვერ ახერხებთ, დახმარება გამოცდილ ადამიანებს უნდა სთხოვოთ. ხელსაყრელი დღეა საყვარელ ადამიანებთან გულწრფელი საუბრისთვის.

სასწორი (24 სექტემბერი - 23 ოქტომბერი)

დღემ რომ კარგად ჩაიაროს, კარგად ნაცნობი ხერხები უნდა გამოიყენოთ და შეთანხმებები არ დაარღვიოთ. ეცადეთ თქვენი უნარები და პიროვნული ხიბლი სასარგებლო კავშირების დასამყარებლად და ახალი თანამოაზრეების საპოვნელად გამოიყენოთ - გავლენიანი ადამიანების მხარდაჭერით, სასურველ შედეგს უფრო სწრაფად მიაღწევთ. ეცადეთ ყველაფრის მიმართ, რაც თქვენს გარშემო ხდება, პოზიტიური დამოკიდებულება გქონდეთ.

მორიელი (24 ოქტომბერი - 22 ნოემბერი)

ექსპერიმენტებისა და სიახლეებისთვის არახელსაყრელი დღეა. გირჩევთ მუშაობა ჩვეული მეთოდებით, აუჩქარებლად განაგრძოთ. შედეგისადმი თქვენი ინტერესი და აქტიურობა საჭირო ადამიანების ყურადღებას მიიქცევს. დღეს ვარსკვლავები თქვენს მხარეს არიან, ამიტომ ჩანაფიქრს ადვილად განახორციელებთ. საყვარელი საქმიანობა და ძველი მეგობრები დაგეხმარებიან, რომ ემოციურად განიტვირთოთ და სამსახურის პრობლემები დაივიწყოთ.

მშვილდოსანი (23 ნოემბერი - 21 დეკემბერი)

პროფესიული საქმიანობის მიმართ მეტი პასუხისმგებლობა უნდა გამოიჩინოთ. ნუ გადაიღლებით, უსმინეთ საკუთარ სხეულს, რომ ჯანმრთელობასთან დაკავშირებული პრობლემები თავიდან აიცილოთ. სასურველია საღამოს მასაჟზე ან კოსმეტოლოგთან წასვლა დაგეგმოთ. სასიამოვნო პროცედურები ენერგიის აღდგენაში და ფიზიკური ფორმის გაუმჯობესებაში დაგეხმარებათ.

თხის რქა (22 დეკემბერი - 20 იანვარი)

ამ დღეს ეცადეთ ფული უფრო ეკონომიურად ხარჯოთ და უსარგებლო ხარჯები თავიდან აიცილოთ. თქვენს შიდა რესურსებსაც უნდა გაუფრთხილდეთ - რაც შეიძლება სწრაფად და რაც შეიძლება მეტის გაკეთებას არ ეცადოთ. წვრილმანებს ყურადღება მიაქციეთ - ამ დღეს ისინი ისე მნიშვნელოვანია, როგორც არასდროს. მეგობრებთან შეხვედრა და გულწრფელი საუბარი სტრესის მოხსნაში დაგეხმარებათ და ენერგიით აგავსებთ

 მერწყული (21 იანვარი - 18 თებერვალი)

შეცდომების თავიდან ასაცილებლად ეცადეთ თქვენს გარშემო განვითარებული მოვლენები აკონტროლოთ. უმცირესი წვრილმანიც არ გამოგეპაროთ, რადგან ამ დღეს წვრილმანები ისე მნიშვნელოვანია, როგორც არასდროს. წესებს და შეთანხმებებს ნუ დაარღვევთ, თორემ თავად დაზარალდებით. თუ გარშემო მყოფთა საუბრებს ყურადღებით მოუსმენთ, შეიძლება თქვენთვის მნიშვნელოვანი ინფორმაცია გაიგოთ. დღის მეორე ნახევარში საინტერესო შეხვედრა გელით, რომელმაც შეიძლება თქვენი ცხოვრება შეცვალოს.

თევზები (19 თებერვალი - 20 მარტი)

ამ დღეს სხვისი პრობლემების გადაჭრას და სხვისი შეცდომების გამოსწორებას დიდ დროს დაუთმობთ, თუმცა თავდაჯერებას შეგმატებთ და თქვენს ავტორიტეტს აამაღლებს. ახლა ყველაზე მეტად პოზიტიური ადამიანების გარემოცვაში ყოფნა და საყვარელი საქმეების კეთება გჭირდებათ. ნურც ჯანმრთელობას დაივიწყებთ, დროა ვარჯიში და დიეტა დაიწყოთ.
культура
«Frankfurter Allgemeine Zeitung» (გერმანია): „ქართული სამზარეულოს მრავალფეროვნება: ტრადიციული სუფრის თავისებურებები“

„სუფრა - ასე ჰქვია ქართულ მოლხენა-დროსტარებას, რომელიც სტუმართმოყვარეობისა და მხიარულების განსახიერებას წარმოადგენს. რომელი კერძებს მიირთმევენ ქართველები სტუმრებთან ერთად? ჩვენი კორესპონდენტი შეეცადა ქართული სუფრის დიდებულება ეჩვენებინა და დარწმუნდებით, რომ ეს მართლაც კარგად გამოუვიდა“, - ასე იწყება გერმანულ გაზეთ „ფრანკფურტერ ალგემაინე ცაითუნგში“ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) გამოქვეყნებული სტატია სათაურით „ქართული სამზარეულოს მრავალფეროვნება“ (ავტორი - მაიკე ფონ გალენი).

გთავაზობთ პუბლიკაციას შემოკლებით:

„როცა მივედით, მაგიდა უკვე გაშლილი დაგვხვდა: თეფშებზე დაწყობილი ყველით და ლორით, ნიგვზის ფარშიანი ბადრიჯნით, მხალეულობით, მწვანილით, კიტრით და პომიდორით... მათ შორის ჩადგმულია გრაფინები მოცხარის წვენით და ტარხუნის ლიმონათის ბოთლებით. ოფიციანტი წითელ ღვინოს ბოკალებში ასხამს. გარეთ თბილისური საღამოა, რესტორან „რიგის“ დარბაზში გაშლილ გრძელ მაგიდაზე კი ქართული სუფრა - ქართული ქეიფი იწყება.

ისინი, რომლებიც ქართულ სამზარეულოს არ იცნობენ, მადააღძრულები სწრაფად მიირთმევენ სიმინდის ფქვილისაგან გამომცხვარ თბილ მჭადებს, სალათებს და ყველს. მაგრამ ვინც იცის, ის ნელ-ნელა ჭამს და მთავარს ელოდება...

ქართველი ქალბატონი თიკო ტუსკაძე, რომელიც ლონდონში ცხოვრობს, მაგრამ ახლა სამშობლოში იმყოფება, ჩვენი გიდის როლს ასრულებს და ქართულ სუფრას გვაცნობს როგორც „გემრიელი საჭმელების უსასრულო რიგს“. იგი კულინარული წიგნის ავტორია და გვიხსნის, თუ რომელი საჭმელი როგორ მივირთვათ.

ზოგიერთმა უკვე საკმაო რაოდენობის სალათა მიირთვა, რომ მაგიდაზე ახალი კერძები მოაქვთ - მოხრაკულ-მოთუშული სოკო, ხაჭაპური, ხორცით მომზადებული კერძები... საჭმლით სავსე თეფშები სულ უფრო მრავლდება და მაგიდაზე თავისუფალი სივრცე მცირდება, თუმცა ახალ-ახალი ნუგბარისათვის ადგილი მოიძებნება.

„სტუმართმოყვარეობა - ქართული კულტურის განუყოფელ ნაწილს წარმოადგენს, რაც კარგად არის გამოხატული ქართულ სუფრაში, როცა მაგიდას ეროვნულ სამზარეულოს კერზები ამშვენებს“, - განმარტავს მაკა თარაშვილი. რა თქმა უნდა, იგი ახალბედა სუფრის წევრებისაგან განსხვავებით, შეცდომებს არ უშვებს და ყველაფერს ერთად არ მიირთმევს. მან კარგად იცის, რა როდის უნდა მიირთვას და უცხოელ სტუმრებს ჭამის საიდუმლოებას ასწავლის: როდის დგება მწვადის, „ჩაქაფულის და საჭმელების მიღების დრო...

ქართული ტრადიციის თანახმად, სუფრაზე იმდენი საჭმელი უნდა იყოს, რომ სტუმრების წასვლის შემდეგაც საკმაო რაოდენობით უნდა დარჩეს: „სუფრა, რომელზეც არაფერი აღარ რჩება, საქართველოში არ არსებობს“, - ამბობს მაკა თარაშვილი, - მასპინძლები იფიქრებენ, რომ სტუმრები მშივრები დარჩნენ. ამიტომ ყველაფერი უამრავია“.

რესტორანი „ქეთო და კოტე“ ძველი თბილისის უბანში, შემაღლებულ ადგილზე მდებარეობს. დარბაზში მყუდრო გარემოა შექმნილი. მაგიდები ყოველთვის მდიდრულადაა გაშლილი - ტრადიციული კერძები თანამედროვე სტილითაა გაფორმებული. თავდაპირველად თვენ მოგართმევენ ცივ და ვეგეტარიანულ კერძებს, ბოსტნეულს, შემდეგ გამომცხავარს, ცომეულს, ბოლოს კი ხორცით მომზადებულ საჭმელებს.

ქართული სუფრის ტრადიციაა თამადა, ანუ დროსტარების ხელმძღვანელი. იგი სუფრის თავში ზის და სადღეგრძელოებს ამბობს. რესტორან „შატო მუხრანში“, სადაც ჩვენ ვიყავით (თბილისიდან ერთი საათის სავალზე), მეღვინე პატრიკ ჰონეფმა ჩვენი სტუმრობის სადიდებელი სადღეგრძელო წარმოსთქვა. გერმანელი მეღვინე უკვე მრავალი წელია საქართველოში ცხოვრობს, ოჯახიც აქ ჰყავს. პატრიკი მადლობას გვიხდის სტუმრობისათვის, რომ გერმანელი ტურისტები საქართველოთი დაინტერესდნენ და კავკასიურ ქვეყანას ეწვივნენ.

მასპინძელი გვიხსნის, რომ სუფრის თამადა ყურადღებით ისმენს სტუმრების საუბარს  სადღეგრძელოებისათვის იმპულსის მისაცემად. იგი დისკუსიას ზომიერ მიმართულებას აძლევს და განწყობას ამაღლებს. ამიტომაც თამადა ისეთი პიროვნებაა, რომელიც ცნობილია თავისი კეთილი ხასიათით, გონებამახვილობით და ინტელექტით.

თუ როგორ მზადდება კლასიკური ქართული კერძები, ამას თქვენ თბილისიდან საკმაოდ მოშორებით, კახეთში გაიგებთ, სადაც ღვინის კომპანია „შუმის“ რესტორანი მდებარეობს. აქ სტუმარი საკუთარი თვალით ხედავს, თუ როგორ ცხვება ქართული თონის პური, როგორ კეთდება ხინკალი, რომელიც ქართული სამზარეულოს ერთ-ერთ დიდებულ და გემრიელ კერძს წარმოადგენს.

более
голосование
ვინ გაიმარჯვებს რუსეთ - უკრაინის ომში?
голосование
Кстати