USD 2.7545
EUR 3.1363
RUB 3.3460
Тбилиси
ასტროლოგი - რას გვპირდება 9 თებერვალი?
дата:  776

რას გვირჩევენ ვარსკვლავები 9 თებერვლისთვის:

 

ვერძი

დღეს ყველაფერი, რასაც შეეხებით, ყველაზე რუტინული და მოსაწყენი საქმეც კი, შეგიძლიათ საინტერესო გახადოთ. ვარსკვლავები გირჩევენ, თქვენი ძლიერი ემოციები აკონტროლოთ, რათა შინაგანად არ გადაიწვათ და თქვენი სტრესი გარშემომყოფებთან კონფლიქტში არ გადაიზარდოს.

კურო

ამ დღეს პრობლემები „ცარიელ ადგილზე“ ჩნდება და თუ „მოჯადოებული წრიდან“ არ გამოხვალთ, მთელ დღეს დაკარგავთ. ვარსკვლავები გაფრთხილებენ, რომ ასეთი სტრატეგია თქვენთვის წაგებიანია - ყველაფრის ერთდროულად კეთება არაფრის კეთებას ნიშნავს. დროსა და ძალისხმევას უმიზნოდ და უშედეგოდ დაკარგავთ.

ტყუპები

ვარსკვლავები ძალიან წარმატებულ დღეს გპირდებიან. ამ დღეს გარშემო მყოფებთან საერთო ენას ადვილად პოულობთ და ეს თქვენს სასარგებლოდ უნდა გამოიყენოთ! დიდი ხანია, ახლობელ ადამიანთან გულწრფელი საუბარი ან იდეის შეთავაზება გსურთ? მაშინ ამაზე უკეთეს მომენტს ვერ იპოვით.

ეს იმ ტყუპებსაც ეხებათ, რომლებიც ვერ ბედავენ საყვარელ ადამიანს გრძნობებში გამოუტყდნენ. გახსოვდეთ, რომ სწორ დროს სწორად ნათქვამ სიტყვებს თქვენი ცხოვრების შეცვლა შეუძლიათ.

კირჩხიბი

ამ დღეს ნებისმიერ საქმეში სიფრთხილე გმართებთ. ყველაზე მარტივ საკითხებში კი შეიძლება მოულოდნელ სირთულეებს შეეჯახოთ. ეს იმ ტყეში დაკარგვას ჰგავს, სადაც მხოლოდ სამი ხე იზრდება. შესაბამისად, ყველაზე სწორი იქნება, თუ მნიშვნელოვანი საკითხების მოგვარებას სხვა დროისთვის გადადებთ ან სხვა ადამიანს ანდობთ.

ლომი

ენერგიით სავსე ხართ და ცდილობთ, ერთდროულად რამდენიმე საქმე დაასრულოთ. ერთადერთი თვისება, რომელიც ხელს გიშლით, მოუთმენლობა და აჩქარებაა. სწორედ ამ თვისებების გამო დაწყებული საქმეების უმეტესობას შუა გზაზე მიატოვებთ.

ასე რომ არ მოხდეს, გირჩევთ, მხოლოდ ის აკეთოთ, რაც ნამდვილად მნიშვნელოვანია. ყველაფერი დანარჩენი კი სხვა დროისთვის დაგეგმეთ.

ქალწული

ქალწულს ყველა თვალსაზრისით ხელსაყრელი დღე ელის. განსაკუთრებული წარმატება ისეთ სფეროებში გექნებათ, როგორიცაა ბიზნესი, რემონტი, ფინანსები, სამსახური და სწავლა.

გარდა ამისა, ეს დღე თითქოს იმისთვის შეიქმნა, რომ ახალი ნაცნობობა გააბათ. სრულიად შესაძლებელია, რომ ეს ნაცნობობა კარიერული წინსვლის ან ფინანსური წარმატებისთვის გამოგადგებათ.

სასწორები

გახსოვდეთ, რომ თქვენი ბედნიერება თქვენ ხელშია! ეს დღე ისეთ თვისებებს გაგიძლიერებთ, როგორიცაა ნებისყოფა, ორგანიზებულობა და მიზანდასახულობა. ეცადეთ, სიტუაცია აკონტროლოთ. თუ ამბიციური, მომავალზე ორიენტირებული გეგმა გაქვთ, დროა იმოქმედოთ!

მორიელი

ამ დღეს მორიელის ნებისმიერ, თუნდაც ყველაზე პროზაულ საქმეს შემოქმედებითი მუხტი აქვს. სწავლა და სამეცნიერო საქმიანობა, გამომგონებლობა, რეკლამა, მარკეტინგი - საკუთარი შესაძლებლობების გამოვლენა თითქმის ყველა სფეროში შეგიძლიათ. ვარსკვლავები ამბობენ, რომ ეს დღე ექსპერიმენტებისთვის ხელსაყრელია. მათ შორის - საკუთარ თავზე.

მშვილდოსანი

მთელ დღეს ღრუბლებში დაფრინავთ. მართალია, გარემოებები მიწაზე დაშვებას გაიძულებდნენ, მაგრამ ამის გაკეთება არ გსურთ და რეალობას ოცენება გირჩევნიათ.

ეს თითქმის ყველა მშვილდოსანს ეხება, მაგრამ განსაკუთრებით - შეყვარებულს ან სიყვარულის მაძიებელს. რა გასაკვირია, რომ ნაცრისფერ რეალობას ფერად ოცნებას ამჯობინებთ?

თხის რქა

თხის რქის ცხოვრებაში შეიძლება რაღაც ახალი და საინტერესო ეტაპი დაიწყოს. ეს შესაძლოა, ახალ გატაცებას, ახალ ადამიანებს, ახალ გრძნობებს ან ახალ ადგილებს უკავშირდებოდეს.

ვარსკვლავები გირჩევენ, შეთავაზებაზე უარი არ თქვათ. მრავალფეროვნებაზე და ახალ პერსპექტივაზე უკეთესი რა შეიძლება იყოს?

მერწყული

ირგვლივ იმდენი საინტერესო რამ ხდება, რომ ყოველდღიურ საქმეებზე ყურადღების კონცენტრირება გიჭირთ. თუ ვინმე თქვენზე ზეწოლას ეცდება და ვალდებულებების შესრულებას მოგთხოვს, შეიძლება აჯანყდეთ და ყველაფერი მიატოვოთ.

ამიტომ, ვარსკვლავები გირჩევენ, რომ მხოლოდ ის აკეთოთ, რაც თავად გაინტერესებთ - სხვა ყველაფერი მარცხისთვისაა განწირული.

თევზები

საკუთარ ქმედებებში ისე ხართ დარწმუნებული, როგორც არასდროს და უკან დახევას არ აპირებთ. მებრძოლი ხასიათის წყალობით ბევრის მიღწევა შეგიძლიათ, მაგრამ ვარსკვლავები გირჩევენ, ადამიანებთან ურთიერთობას მეტი ყურადღება მიაქციოთ. შემთხვევით ვინმე რომ არ შეურაცხყოთ ან დააზარალოთ, გირჩევთ, სხვისთვის სათქმელი სიტყვები ჯერ საკუთარ თავს უთხრათ. იქნებ ამით კონფლიქტები თავიდან აიცილოთ.

культура
«Frankfurter Allgemeine Zeitung» (გერმანია): „ქართული სამზარეულოს მრავალფეროვნება: ტრადიციული სუფრის თავისებურებები“

„სუფრა - ასე ჰქვია ქართულ მოლხენა-დროსტარებას, რომელიც სტუმართმოყვარეობისა და მხიარულების განსახიერებას წარმოადგენს. რომელი კერძებს მიირთმევენ ქართველები სტუმრებთან ერთად? ჩვენი კორესპონდენტი შეეცადა ქართული სუფრის დიდებულება ეჩვენებინა და დარწმუნდებით, რომ ეს მართლაც კარგად გამოუვიდა“, - ასე იწყება გერმანულ გაზეთ „ფრანკფურტერ ალგემაინე ცაითუნგში“ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) გამოქვეყნებული სტატია სათაურით „ქართული სამზარეულოს მრავალფეროვნება“ (ავტორი - მაიკე ფონ გალენი).

გთავაზობთ პუბლიკაციას შემოკლებით:

„როცა მივედით, მაგიდა უკვე გაშლილი დაგვხვდა: თეფშებზე დაწყობილი ყველით და ლორით, ნიგვზის ფარშიანი ბადრიჯნით, მხალეულობით, მწვანილით, კიტრით და პომიდორით... მათ შორის ჩადგმულია გრაფინები მოცხარის წვენით და ტარხუნის ლიმონათის ბოთლებით. ოფიციანტი წითელ ღვინოს ბოკალებში ასხამს. გარეთ თბილისური საღამოა, რესტორან „რიგის“ დარბაზში გაშლილ გრძელ მაგიდაზე კი ქართული სუფრა - ქართული ქეიფი იწყება.

ისინი, რომლებიც ქართულ სამზარეულოს არ იცნობენ, მადააღძრულები სწრაფად მიირთმევენ სიმინდის ფქვილისაგან გამომცხვარ თბილ მჭადებს, სალათებს და ყველს. მაგრამ ვინც იცის, ის ნელ-ნელა ჭამს და მთავარს ელოდება...

ქართველი ქალბატონი თიკო ტუსკაძე, რომელიც ლონდონში ცხოვრობს, მაგრამ ახლა სამშობლოში იმყოფება, ჩვენი გიდის როლს ასრულებს და ქართულ სუფრას გვაცნობს როგორც „გემრიელი საჭმელების უსასრულო რიგს“. იგი კულინარული წიგნის ავტორია და გვიხსნის, თუ რომელი საჭმელი როგორ მივირთვათ.

ზოგიერთმა უკვე საკმაო რაოდენობის სალათა მიირთვა, რომ მაგიდაზე ახალი კერძები მოაქვთ - მოხრაკულ-მოთუშული სოკო, ხაჭაპური, ხორცით მომზადებული კერძები... საჭმლით სავსე თეფშები სულ უფრო მრავლდება და მაგიდაზე თავისუფალი სივრცე მცირდება, თუმცა ახალ-ახალი ნუგბარისათვის ადგილი მოიძებნება.

„სტუმართმოყვარეობა - ქართული კულტურის განუყოფელ ნაწილს წარმოადგენს, რაც კარგად არის გამოხატული ქართულ სუფრაში, როცა მაგიდას ეროვნულ სამზარეულოს კერზები ამშვენებს“, - განმარტავს მაკა თარაშვილი. რა თქმა უნდა, იგი ახალბედა სუფრის წევრებისაგან განსხვავებით, შეცდომებს არ უშვებს და ყველაფერს ერთად არ მიირთმევს. მან კარგად იცის, რა როდის უნდა მიირთვას და უცხოელ სტუმრებს ჭამის საიდუმლოებას ასწავლის: როდის დგება მწვადის, „ჩაქაფულის და საჭმელების მიღების დრო...

ქართული ტრადიციის თანახმად, სუფრაზე იმდენი საჭმელი უნდა იყოს, რომ სტუმრების წასვლის შემდეგაც საკმაო რაოდენობით უნდა დარჩეს: „სუფრა, რომელზეც არაფერი აღარ რჩება, საქართველოში არ არსებობს“, - ამბობს მაკა თარაშვილი, - მასპინძლები იფიქრებენ, რომ სტუმრები მშივრები დარჩნენ. ამიტომ ყველაფერი უამრავია“.

რესტორანი „ქეთო და კოტე“ ძველი თბილისის უბანში, შემაღლებულ ადგილზე მდებარეობს. დარბაზში მყუდრო გარემოა შექმნილი. მაგიდები ყოველთვის მდიდრულადაა გაშლილი - ტრადიციული კერძები თანამედროვე სტილითაა გაფორმებული. თავდაპირველად თვენ მოგართმევენ ცივ და ვეგეტარიანულ კერძებს, ბოსტნეულს, შემდეგ გამომცხავარს, ცომეულს, ბოლოს კი ხორცით მომზადებულ საჭმელებს.

ქართული სუფრის ტრადიციაა თამადა, ანუ დროსტარების ხელმძღვანელი. იგი სუფრის თავში ზის და სადღეგრძელოებს ამბობს. რესტორან „შატო მუხრანში“, სადაც ჩვენ ვიყავით (თბილისიდან ერთი საათის სავალზე), მეღვინე პატრიკ ჰონეფმა ჩვენი სტუმრობის სადიდებელი სადღეგრძელო წარმოსთქვა. გერმანელი მეღვინე უკვე მრავალი წელია საქართველოში ცხოვრობს, ოჯახიც აქ ჰყავს. პატრიკი მადლობას გვიხდის სტუმრობისათვის, რომ გერმანელი ტურისტები საქართველოთი დაინტერესდნენ და კავკასიურ ქვეყანას ეწვივნენ.

მასპინძელი გვიხსნის, რომ სუფრის თამადა ყურადღებით ისმენს სტუმრების საუბარს  სადღეგრძელოებისათვის იმპულსის მისაცემად. იგი დისკუსიას ზომიერ მიმართულებას აძლევს და განწყობას ამაღლებს. ამიტომაც თამადა ისეთი პიროვნებაა, რომელიც ცნობილია თავისი კეთილი ხასიათით, გონებამახვილობით და ინტელექტით.

თუ როგორ მზადდება კლასიკური ქართული კერძები, ამას თქვენ თბილისიდან საკმაოდ მოშორებით, კახეთში გაიგებთ, სადაც ღვინის კომპანია „შუმის“ რესტორანი მდებარეობს. აქ სტუმარი საკუთარი თვალით ხედავს, თუ როგორ ცხვება ქართული თონის პური, როგორ კეთდება ხინკალი, რომელიც ქართული სამზარეულოს ერთ-ერთ დიდებულ და გემრიელ კერძს წარმოადგენს.

более
голосование
ვინ გაიმარჯვებს რუსეთ - უკრაინის ომში?
голосование
Кстати