USD 2.7544
EUR 3.1229
RUB 3.3528
Тбилиси
ასტროლოგი - რას გვპირდება 22 ივლისი?
дата:  277

რას გვირჩევენ ვარსკვლავები 22 ივლისისთვის:

ვერძი (21 მარტი - 20 აპრილი)

ამ დღეს ნურაფერს დაგეგმავთ, რადგან უყურადღებობისა და გაუფრთხილებლობის გამო გეგმების განხორციელებას ვერ შეძლებთ. ეცადეთ, პასუხისმგებლობა აიღოთ ყველაფერზე, რასაც აკეთებთ. მალე დარწმუნდებით, რომ მცირე შეცდომამაც კი შეიძლება დიდი პრობლემები გამოიწვიოს. იდეებმა, რომლებზეც ბოლო დროს ბევრს ფიქრობთ, შეიძლება სწრაფი და მნიშვნელოვანი შედეგები მოგიტანოთ.

კურო (21 აპრილი - 21 მაისი)

ნუ მოგერიდებათ, რომ მოვლენების ცენტრში იტრიალოთ და საკუთარი ნიჭი და შესაძლებლობები ყველას დაანახოთ. შეიძლება მნიშვნელოვანმა პერსონამ შეგნიშნოთ და პროფესიის შეცვლა შემოგთავაზოთ. გადაწყვეტილების მიღებამდე რჩევა ოჯახის წევრებს და გამოცდილ ადამიანებს ჰკითხეთ. შესაძლოა, ასეთი ცვლილება თქვენი პროფესიული ზრდისთვის შესანიშნავი არჩევანი გახდეს.

ტყუპები (22 მაისი - 21 ივნისი)

სტრესი, რომელსაც ამ ბოლო დროს განიცდით, შეიძლება ავადმყოფობის მიზეზი გახდეს. პრობლემების თავიდან ასაცილებლად გირჩევთ საკუთარ ფსიქოემოციურ მდგომარეობაზე იზრუნოთ. გამოყავით დრო დასვენებისთვის. მოერიდეთ ადამიანებს, რომლებიც უსარგებლო საუბრით ყურადღებას გიფანტავენ და საქმეს გწყვეტენ. იზრუნეთ სულიერ სიმშვიდეზე, რომ თავი უკეთ იგრძნოთ.

კირჩხიბი (22 ივნისი - 22 ივლისი)

ვარსკვლავები გირჩევენ, რომ სხვა ადამიანების დაპირისპირებაში არ ჩაერიოთ და ზოგადად, კონფლიქტურ სიტუაციებს ერიდოთ. ხშირად ცდილობთ, სხვა ადამიანების პრობლემები მოაგვაროთ. სიკეთე მოსაწონია, მაგრამ ამით თქვენი ნერვული სისტემა და მთელი სხეული ზარალდება. იზრუნეთ იმაზე, რომ მეტი დაისვენოთ და ეცადეთ, ურთიერთობა მხოლოდ დადებითად განწყობილ, ხალისიან ადამიანებთან გქონდეთ.

ლომი (23 ივლისი - 23 აგვისტო)

კონკურენტებისთვის პოზიციების დათმობა და დამარცხების აღიარება გიჭირთ, თუმცა შექმნილი ვითარების გათვალისწინებით, ამის გაკეთება მოგიწევთ. ამით რამდენიმე პრობლემას ერთდროულად გადაჭრით და სხვა, არანაკლებ მნიშვნელოვანი საკითხების მოგვარებას შეძლებთ. ახალი კონტაქტები და სოციალური წრის გაფართოება სამომავლო გეგმების განხორციელებაში დაგეხმარებათ.

ქალწული (24 აგვისტო - 23 სექტემბერი)

თუ საკუთარ ცხოვრებაში ბევრი რამ არ მოგწონთ, იქნებ დროა, ცვლილებებზე იფიქროთ? ცხოვრება ერთხელ გვეძლევა და მან მხოლოდ სიხარული და კმაყოფილება უნდა მოგვიტანოს. შესაძლოა, ვიღაცისთვის საკუთარი შთაბეჭდილებების გაზიარების და პრობლემების განხილვის სურვილი გაგიჩნდეთ. ვარსკვლავები გაფრთხილებენ, რომ ამან შეიძლება, იმედგაცრუება მოგიტანოთ.

ჰოროსკოპის შიგთავსი

სასწორი (24 სექტემბერი - 23 ოქტომბერი)

საკუთარი შეცდომების გაცნობიერების რთული პერიოდია, თუმცა მომავალში მას ღიმილით და მადლიერებით გაიხსენებთ. საყვარელ ადამიანებთან ურთიერთობისას ეცადეთ, გულწრფელობა გამოიჩინოთ და პრობლემებზე ღიად ისაუბროთ. ქრონიკული დაავადებების გამწვავება რომ თავიდან აიცილოთ, პრევენციულ ღონისძიებებს მიმართეთ.

მორიელი (24 ოქტომბერი - 22 ნოემბერი)

ამ დღეს ინტუიცია გიკარნახებთ, ამა თუ იმ ვითარებაში რა უნდა გააკეთოთ. იმის მიუხედავად, რამდენი წლის ხართ, გირჩევთ დაფიქრდეთ, როგორ განვითარდება თქვენი ცხოვრება პენსიაზე გასვლის შემდეგ. იქნებ ჯობს, უზრუნველი სიბერისთვის ზრუნვა ახლავე დაიწყოთ? საღამოს იძულებული იქნებით, თავდაპირველი გეგმები შეცვალოთ ან დამატებითი პასუხისმგებლობა აიღოთ.

მშვილდოსანი (23 ნოემბერი - 21 დეკემბერი)

შესაძლოა, წინასწარმეტყველური სიზმარი ნახოთ. გახსოვდეთ, რომ სიზმარში წყაროს ან მდინარის ნახვა იმაზე მეტყველებს, რომ მალე შემოსავალს მიიღებთ. დღის მეორე ნახევრიდან ვარსკვლავები ყველაზე ამბიციური მიზნების მიღწევაში დაგეხმარებიან. ბევრი საქმის დასრულება მოგიწევთ, რაც შეიძლება დამღლელი იყოს, თუმცა, საღამოს შეგიძლიათ, საკუთარ თავს საჩუქარი მიუძღვნათ და სასიამოვნოდ დაისვენოთ.

თხის რქა (22 დეკემბერი - 20 იანვარი)

სასოწარკვეთამ და უიმედობამ შეგიპყროთ? ეჭვები განდევნეთ! მალე მიხვდებით, რომ თქვენი ცხოვრება საინტერესო მოვლენებით სავსეა. ვარსკვლავები ამბობენ, რომ უახლოეს მომავალში მხოლოდ დადებითი მოვლენები გელით. ეს დღეს საყვარელ საქმეს და ადამიანებს დაუთმეთ და მალე მიხვდებით, რომ ცხოვრება უზომოდ მშვენიერია. ეცადეთ, ახლობელი ადამიანების მიმართ უფრო მიმტევებელი იყოთ.

 მერწყული (21 იანვარი - 18 თებერვალი)

თუ მოინდომებთ, ვარსკვლავების მხარდაჭერით ნებისმიერ ამოცანას ადვილად განახორციელებთ. ინტუიციას არ ენდოთ - ამ დღეს ის საუკეთესო მრჩეველი არ არის. მნიშვნელოვანი გადაწყვეტილებების მიღებისას საღი აზრით და ლოგიკით უნდა იხელმძღვანელოთ. თუ ხვდებით, რომ დახმარება გჭირდებათ, შეგიძლიათ ნათესავებს ან მეგობრებს მიმართოთ.

თევზები (19 თებერვალი - 20 მარტი)

ამ დღეს დაგეგმილი შეხვედრები და სხვადასხვა ინტერესის მქონე ადამიანებთან ურთიერთობა შეიძლება ძალიან დამღლელი იყოს, ამიტომ ეცადეთ, საღამოს განმარტოვდეთ და ძალები აღიდგინოთ. ეჭვი და უნდობლობა თქვენი კეთილდღეობისთვის აუცილებელი კონტაქტების დამყარებაში ხელს შეგიშლით. ახალი საქმე თქვენგან მაქსიმალურ კონცენტრაციას და ობიექტურობას მოითხოვს.

культура
«Frankfurter Allgemeine Zeitung» (გერმანია): „ქართული სამზარეულოს მრავალფეროვნება: ტრადიციული სუფრის თავისებურებები“

„სუფრა - ასე ჰქვია ქართულ მოლხენა-დროსტარებას, რომელიც სტუმართმოყვარეობისა და მხიარულების განსახიერებას წარმოადგენს. რომელი კერძებს მიირთმევენ ქართველები სტუმრებთან ერთად? ჩვენი კორესპონდენტი შეეცადა ქართული სუფრის დიდებულება ეჩვენებინა და დარწმუნდებით, რომ ეს მართლაც კარგად გამოუვიდა“, - ასე იწყება გერმანულ გაზეთ „ფრანკფურტერ ალგემაინე ცაითუნგში“ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) გამოქვეყნებული სტატია სათაურით „ქართული სამზარეულოს მრავალფეროვნება“ (ავტორი - მაიკე ფონ გალენი).

გთავაზობთ პუბლიკაციას შემოკლებით:

„როცა მივედით, მაგიდა უკვე გაშლილი დაგვხვდა: თეფშებზე დაწყობილი ყველით და ლორით, ნიგვზის ფარშიანი ბადრიჯნით, მხალეულობით, მწვანილით, კიტრით და პომიდორით... მათ შორის ჩადგმულია გრაფინები მოცხარის წვენით და ტარხუნის ლიმონათის ბოთლებით. ოფიციანტი წითელ ღვინოს ბოკალებში ასხამს. გარეთ თბილისური საღამოა, რესტორან „რიგის“ დარბაზში გაშლილ გრძელ მაგიდაზე კი ქართული სუფრა - ქართული ქეიფი იწყება.

ისინი, რომლებიც ქართულ სამზარეულოს არ იცნობენ, მადააღძრულები სწრაფად მიირთმევენ სიმინდის ფქვილისაგან გამომცხვარ თბილ მჭადებს, სალათებს და ყველს. მაგრამ ვინც იცის, ის ნელ-ნელა ჭამს და მთავარს ელოდება...

ქართველი ქალბატონი თიკო ტუსკაძე, რომელიც ლონდონში ცხოვრობს, მაგრამ ახლა სამშობლოში იმყოფება, ჩვენი გიდის როლს ასრულებს და ქართულ სუფრას გვაცნობს როგორც „გემრიელი საჭმელების უსასრულო რიგს“. იგი კულინარული წიგნის ავტორია და გვიხსნის, თუ რომელი საჭმელი როგორ მივირთვათ.

ზოგიერთმა უკვე საკმაო რაოდენობის სალათა მიირთვა, რომ მაგიდაზე ახალი კერძები მოაქვთ - მოხრაკულ-მოთუშული სოკო, ხაჭაპური, ხორცით მომზადებული კერძები... საჭმლით სავსე თეფშები სულ უფრო მრავლდება და მაგიდაზე თავისუფალი სივრცე მცირდება, თუმცა ახალ-ახალი ნუგბარისათვის ადგილი მოიძებნება.

„სტუმართმოყვარეობა - ქართული კულტურის განუყოფელ ნაწილს წარმოადგენს, რაც კარგად არის გამოხატული ქართულ სუფრაში, როცა მაგიდას ეროვნულ სამზარეულოს კერზები ამშვენებს“, - განმარტავს მაკა თარაშვილი. რა თქმა უნდა, იგი ახალბედა სუფრის წევრებისაგან განსხვავებით, შეცდომებს არ უშვებს და ყველაფერს ერთად არ მიირთმევს. მან კარგად იცის, რა როდის უნდა მიირთვას და უცხოელ სტუმრებს ჭამის საიდუმლოებას ასწავლის: როდის დგება მწვადის, „ჩაქაფულის და საჭმელების მიღების დრო...

ქართული ტრადიციის თანახმად, სუფრაზე იმდენი საჭმელი უნდა იყოს, რომ სტუმრების წასვლის შემდეგაც საკმაო რაოდენობით უნდა დარჩეს: „სუფრა, რომელზეც არაფერი აღარ რჩება, საქართველოში არ არსებობს“, - ამბობს მაკა თარაშვილი, - მასპინძლები იფიქრებენ, რომ სტუმრები მშივრები დარჩნენ. ამიტომ ყველაფერი უამრავია“.

რესტორანი „ქეთო და კოტე“ ძველი თბილისის უბანში, შემაღლებულ ადგილზე მდებარეობს. დარბაზში მყუდრო გარემოა შექმნილი. მაგიდები ყოველთვის მდიდრულადაა გაშლილი - ტრადიციული კერძები თანამედროვე სტილითაა გაფორმებული. თავდაპირველად თვენ მოგართმევენ ცივ და ვეგეტარიანულ კერძებს, ბოსტნეულს, შემდეგ გამომცხავარს, ცომეულს, ბოლოს კი ხორცით მომზადებულ საჭმელებს.

ქართული სუფრის ტრადიციაა თამადა, ანუ დროსტარების ხელმძღვანელი. იგი სუფრის თავში ზის და სადღეგრძელოებს ამბობს. რესტორან „შატო მუხრანში“, სადაც ჩვენ ვიყავით (თბილისიდან ერთი საათის სავალზე), მეღვინე პატრიკ ჰონეფმა ჩვენი სტუმრობის სადიდებელი სადღეგრძელო წარმოსთქვა. გერმანელი მეღვინე უკვე მრავალი წელია საქართველოში ცხოვრობს, ოჯახიც აქ ჰყავს. პატრიკი მადლობას გვიხდის სტუმრობისათვის, რომ გერმანელი ტურისტები საქართველოთი დაინტერესდნენ და კავკასიურ ქვეყანას ეწვივნენ.

მასპინძელი გვიხსნის, რომ სუფრის თამადა ყურადღებით ისმენს სტუმრების საუბარს  სადღეგრძელოებისათვის იმპულსის მისაცემად. იგი დისკუსიას ზომიერ მიმართულებას აძლევს და განწყობას ამაღლებს. ამიტომაც თამადა ისეთი პიროვნებაა, რომელიც ცნობილია თავისი კეთილი ხასიათით, გონებამახვილობით და ინტელექტით.

თუ როგორ მზადდება კლასიკური ქართული კერძები, ამას თქვენ თბილისიდან საკმაოდ მოშორებით, კახეთში გაიგებთ, სადაც ღვინის კომპანია „შუმის“ რესტორანი მდებარეობს. აქ სტუმარი საკუთარი თვალით ხედავს, თუ როგორ ცხვება ქართული თონის პური, როგორ კეთდება ხინკალი, რომელიც ქართული სამზარეულოს ერთ-ერთ დიდებულ და გემრიელ კერძს წარმოადგენს.

более
голосование
ვინ გაიმარჯვებს რუსეთ - უკრაინის ომში?
голосование
Кстати