USD 2.7544
EUR 3.1229
RUB 3.3528
Тбилиси
ასტროლოგი - რას გვპირდება 16 ივლისი?
 595

რას გვირჩევენ ვარსკვლავები 16 ივლისისთვის:

ვერძი (21 მარტი - 20 აპრილი)

ფრთხილად იყავით, დღევანდელი დღე ბევრი ვერძისთვის სტრესს უკავშირდება. ეცადეთ, კოლეგებთან და საყვარელ ადამიანებთან ურთიერთობაში უხეშობას და კრიტიკულ შენიშვნებს მოერიდოთ. სამსახურში მიღწეული წარმატება თქვენს ავტორიტეტს აამაღლებს და გუნდის ლიდერად გაქცევთ. ამ დღეს ყველაზე მეტად დადებითი ემოციები გჭირდებათ, ამიტომ მხიარული და ოპტიმისტურად განწყობილი ადამიანების გარემოცვაში უნდა იტრიალოთ.

კურო (21 აპრილი - 21 მაისი)

თუ არ იზარმაცებთ, ამ დღეს დაწყებული ყველა საქმის დასრულებას შეძლებთ, თუმცა სამსახურში დაძაბული ატმოსფერო და მენეჯმენტთან კონფლიქტი მუშაობის შედეგებზე აისახება. მოერიდეთ მძიმე ფიზიკურ შრომას.

ტყუპები (22 მაისი - 21 ივნისი)

შესაძლოა, საპირისპირო სქესის წარმომადგენლების მიმართ თქვენი დამოკიდებულება გადაუმოწმებელ ინფორმაციას ეფუძნება. ეჭვებით და ვარაუდებით ცხოვრებას ჯობს, ყველაფერი კარგად გადაამოწმოთ. გამორიცხული არ არის, რომ ვიღაც თქვენს მოტყუებას ცდილობს. უახლოეს მომავალში ჯანმრთელობის პრობლემები მოსალოდნელი არ არის, თუმცა ზღვარგადასული აქტივობა სწრაფად დაგღლით.

კირჩხიბი (22 ივნისი - 22 ივლისი)

ნებისმიერი საქმის დაწყებისთვის ხელსაყრელი დღეა, თუმცა ეცადეთ, ისეთი საქმე აკეთოთ, რომელსაც სხვების დახმარების გარეშე გაუმკლავდებით. ყურადღება მიაქციეთ თქვენს ემოციურ მდგომარეობას. გაითვალისწინეთ, რომ ცუდი განწყობა შეიძლება თქვენს ჯანმრთელობაზე უარყოფითად აისახოს. საღამოს საოჯახო საქმეების კეთება სიმშვიდის აღდგენაში დაგეხმარებათ.

ლომი (23 ივლისი - 23 აგვისტო)

დღის მეორე ნახევარში იმდენად მიზანდასახული და ამბიციური იქნებით, რომ გარშემო მყოფებში შურს აღძრავთ. პარტნიორობს შორის მოსალოდნელია ეჭვიანობა და ღალატში ცრუ ბრალდებები, თუმცა საბოლოოდ ყველაფრის გარკვევას შეძლებთ. გირჩევთ, საკუთარი გეგმებისა და სურვილების შესახებ არავის არაფერი უამბოთ. საღამოს ეცადეთ, ხალხმრავალ ადგილებში იტრიალოთ, ახალი ადამიანები გაიცნოთ და საინტერესო ინფორმაციები მოისმინოთ

ქალწული (24 აგვისტო - 23 სექტემბერი)

თუ ემოციების მოთოკვას არ ისწავლით, დილას დიდი კონფლიქტი გელით. პლანეტების კეთილგანწყობა დაგეხმარებათ, რომ ნებისმიერ ახალ საქმეში წარმატებას მიაღწიოთ. გირჩევთ, ეს შესაძლებლობა გამოიყენოთ და დაასრულოთ რთული პროექტი, რომელიც დიდი ხნის წინ თაროზე შემოდეთ. ახალი გადაწყვეტილების მიღებამდე მოსალოდნელი შედეგები და რისკები საგულდაგულოდ უნდა შეაფასოთ.

სასწორი (24 სექტემბერი - 23 ოქტომბერი)

რთული დღეა, რომელიც დაბნეულობას მოგიტანთ. უარყოფითი ემოციებისა და დაბრკოლებების დასაძლევად მეტი უნდა იაქტიუროთ. საღამოს გირჩევთ, მშვიდ გარემოში განმარტოვდეთ, რათა განიტვირთოთ და ძალები აღიდგინოთ. ფინანსების გონივრული განაწილება საშუალებას მოგცემთ, რომ სასურველი ნივთებიც შეიძინოთ და უსარგებლო ხარჯებიც თავიდან აიცილოთ.

მორიელი (24 ოქტომბერი - 22 ნოემბერი)

თქვენი სასიცოცხლო ენერგია შემცირდება და ავადმყოფობის მიმართ უფრო მგრძნობიარე ხდებით. სპორტდარბაზში ვარჯიში ფიზიკური მდგომარეობის გაუმჯობესებაში დაგეხმარებათ. ამ დღეს მხოლოდ ერთი და ყველაზე ადვილი საქმე უნდა აირჩიოთ – რამდენიმე საქმისთვის არც ძალა გეყოფათ და არც მონდომება.

მშვილდოსანი (23 ნოემბერი - 21 დეკემბერი)

ამ დღეს თქვენი სული და სხეული მხოლოდ დადებითი ენერგიით იქნება სავსე და ეცადეთ, ეს ენერგია პროფესიული საქმიანობისკენ მიმართოთ. შესანიშნავი დღეა ხანმოკლე მოგზაურობისთვის. თავი შეიკავეთ ახალი წამოწყებისგან. სიფრთხილე გამოიჩინეთ ავტომობილის მართვის დროს.

თხის რქა (22 დეკემბერი - 20 იანვარი)

ბევრს მუშაობთ და ეს საბოლოოდ, სასურველ შედეგს მოიტანს. გავლენიანი მფარველები და პარტნიორები სამსახურში შეცდომებისგან დაგიცავენ. თქვენი სასიცოცხლო პოტენციალი მაღალია. უახლოეს მომავალში ეცადეთ მშობლებთან მეტი დრო გაატაროთ. ახლა მათ თქვენი მხარდაჭერა და ყურადღება სჭირდებათ.

 მერწყული (21 იანვარი - 18 თებერვალი)

ეს დღე დადებითი ემოციებით იქნება სავსე. ვარსკვლავების მხარდაჭერით ნებისმიერი საქმის დაწყებას და ნებისმიერი სირთულის გადალახვას შეძლებთ. შეეცადეთ, რამდენიმე საინტერესო ღონისძიებას დაესწროთ, სადაც გაიცნობთ ადამიანს, რომელიც მნიშვნელოვან გავლენას მოახდენს თქვენს მომავალზე.

თევზები (19 თებერვალი - 20 მარტი)

ამ დღეს, სავარაუდოდ, კოლეგებთან დაპირისპირება გელით. საბუთებთან რუტინული მუშაობის დროს განსაკუთრებული სიფრთხილე უნდა გამოიჩინოთ, რადგან ყურადღების მოდუნებას საბედისწერო შეცდომა მოჰყვება. ძველი, გადაუჭრელი პრობლემა თავს შეგახსენებთ, მაგრამ ეცადეთ, საბოლოოდ დაასრულოთ. მიზნის მისაღწევად გავლენიანი ადამიანების მხარდაჭერა დაგჭირდებათ. შესაძლოა, ყველაფერი იდეალურად არ გამოვიდეს, მაგრამ ასე წარმატების მეტი შანსი გექნებათ.
культура
«Frankfurter Allgemeine Zeitung» (გერმანია): „ქართული სამზარეულოს მრავალფეროვნება: ტრადიციული სუფრის თავისებურებები“

„სუფრა - ასე ჰქვია ქართულ მოლხენა-დროსტარებას, რომელიც სტუმართმოყვარეობისა და მხიარულების განსახიერებას წარმოადგენს. რომელი კერძებს მიირთმევენ ქართველები სტუმრებთან ერთად? ჩვენი კორესპონდენტი შეეცადა ქართული სუფრის დიდებულება ეჩვენებინა და დარწმუნდებით, რომ ეს მართლაც კარგად გამოუვიდა“, - ასე იწყება გერმანულ გაზეთ „ფრანკფურტერ ალგემაინე ცაითუნგში“ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) გამოქვეყნებული სტატია სათაურით „ქართული სამზარეულოს მრავალფეროვნება“ (ავტორი - მაიკე ფონ გალენი).

გთავაზობთ პუბლიკაციას შემოკლებით:

„როცა მივედით, მაგიდა უკვე გაშლილი დაგვხვდა: თეფშებზე დაწყობილი ყველით და ლორით, ნიგვზის ფარშიანი ბადრიჯნით, მხალეულობით, მწვანილით, კიტრით და პომიდორით... მათ შორის ჩადგმულია გრაფინები მოცხარის წვენით და ტარხუნის ლიმონათის ბოთლებით. ოფიციანტი წითელ ღვინოს ბოკალებში ასხამს. გარეთ თბილისური საღამოა, რესტორან „რიგის“ დარბაზში გაშლილ გრძელ მაგიდაზე კი ქართული სუფრა - ქართული ქეიფი იწყება.

ისინი, რომლებიც ქართულ სამზარეულოს არ იცნობენ, მადააღძრულები სწრაფად მიირთმევენ სიმინდის ფქვილისაგან გამომცხვარ თბილ მჭადებს, სალათებს და ყველს. მაგრამ ვინც იცის, ის ნელ-ნელა ჭამს და მთავარს ელოდება...

ქართველი ქალბატონი თიკო ტუსკაძე, რომელიც ლონდონში ცხოვრობს, მაგრამ ახლა სამშობლოში იმყოფება, ჩვენი გიდის როლს ასრულებს და ქართულ სუფრას გვაცნობს როგორც „გემრიელი საჭმელების უსასრულო რიგს“. იგი კულინარული წიგნის ავტორია და გვიხსნის, თუ რომელი საჭმელი როგორ მივირთვათ.

ზოგიერთმა უკვე საკმაო რაოდენობის სალათა მიირთვა, რომ მაგიდაზე ახალი კერძები მოაქვთ - მოხრაკულ-მოთუშული სოკო, ხაჭაპური, ხორცით მომზადებული კერძები... საჭმლით სავსე თეფშები სულ უფრო მრავლდება და მაგიდაზე თავისუფალი სივრცე მცირდება, თუმცა ახალ-ახალი ნუგბარისათვის ადგილი მოიძებნება.

„სტუმართმოყვარეობა - ქართული კულტურის განუყოფელ ნაწილს წარმოადგენს, რაც კარგად არის გამოხატული ქართულ სუფრაში, როცა მაგიდას ეროვნულ სამზარეულოს კერზები ამშვენებს“, - განმარტავს მაკა თარაშვილი. რა თქმა უნდა, იგი ახალბედა სუფრის წევრებისაგან განსხვავებით, შეცდომებს არ უშვებს და ყველაფერს ერთად არ მიირთმევს. მან კარგად იცის, რა როდის უნდა მიირთვას და უცხოელ სტუმრებს ჭამის საიდუმლოებას ასწავლის: როდის დგება მწვადის, „ჩაქაფულის და საჭმელების მიღების დრო...

ქართული ტრადიციის თანახმად, სუფრაზე იმდენი საჭმელი უნდა იყოს, რომ სტუმრების წასვლის შემდეგაც საკმაო რაოდენობით უნდა დარჩეს: „სუფრა, რომელზეც არაფერი აღარ რჩება, საქართველოში არ არსებობს“, - ამბობს მაკა თარაშვილი, - მასპინძლები იფიქრებენ, რომ სტუმრები მშივრები დარჩნენ. ამიტომ ყველაფერი უამრავია“.

რესტორანი „ქეთო და კოტე“ ძველი თბილისის უბანში, შემაღლებულ ადგილზე მდებარეობს. დარბაზში მყუდრო გარემოა შექმნილი. მაგიდები ყოველთვის მდიდრულადაა გაშლილი - ტრადიციული კერძები თანამედროვე სტილითაა გაფორმებული. თავდაპირველად თვენ მოგართმევენ ცივ და ვეგეტარიანულ კერძებს, ბოსტნეულს, შემდეგ გამომცხავარს, ცომეულს, ბოლოს კი ხორცით მომზადებულ საჭმელებს.

ქართული სუფრის ტრადიციაა თამადა, ანუ დროსტარების ხელმძღვანელი. იგი სუფრის თავში ზის და სადღეგრძელოებს ამბობს. რესტორან „შატო მუხრანში“, სადაც ჩვენ ვიყავით (თბილისიდან ერთი საათის სავალზე), მეღვინე პატრიკ ჰონეფმა ჩვენი სტუმრობის სადიდებელი სადღეგრძელო წარმოსთქვა. გერმანელი მეღვინე უკვე მრავალი წელია საქართველოში ცხოვრობს, ოჯახიც აქ ჰყავს. პატრიკი მადლობას გვიხდის სტუმრობისათვის, რომ გერმანელი ტურისტები საქართველოთი დაინტერესდნენ და კავკასიურ ქვეყანას ეწვივნენ.

მასპინძელი გვიხსნის, რომ სუფრის თამადა ყურადღებით ისმენს სტუმრების საუბარს  სადღეგრძელოებისათვის იმპულსის მისაცემად. იგი დისკუსიას ზომიერ მიმართულებას აძლევს და განწყობას ამაღლებს. ამიტომაც თამადა ისეთი პიროვნებაა, რომელიც ცნობილია თავისი კეთილი ხასიათით, გონებამახვილობით და ინტელექტით.

თუ როგორ მზადდება კლასიკური ქართული კერძები, ამას თქვენ თბილისიდან საკმაოდ მოშორებით, კახეთში გაიგებთ, სადაც ღვინის კომპანია „შუმის“ რესტორანი მდებარეობს. აქ სტუმარი საკუთარი თვალით ხედავს, თუ როგორ ცხვება ქართული თონის პური, როგორ კეთდება ხინკალი, რომელიც ქართული სამზარეულოს ერთ-ერთ დიდებულ და გემრიელ კერძს წარმოადგენს.

более
голосование
ვინ გაიმარჯვებს რუსეთ - უკრაინის ომში?
голосование
Кстати