გაზაფხულზე ყველას გვინდა განახლება. ულტრამოდური ვარცხნილობა გარეგნობის გახალისების და გარშემომყოფთა გაოცების კარგი საშუალებაა. თბილი ქუდები მომავალ ზამთრამდე შენახულია და თამამად შეიძლება მოკლე ვარცხნილობების შერჩევა. რა ვარცხნილობებია დღეს მოდაში იმის გათვალისწინებით, რომ ვარცხნილობა ადვილი მოსავლელი უნდა იყოს.
ყველა ოცნებობს კინოვარსკვლავივით ლამაზი იყოს
შეიძლება გამოიყურებოდე ბრწყინვალედ და არ დააზარალო ოჯახის ბიუჯეტი. მთავარია შეასრულო მარტივი რჩევები და თვალი ადევნო მოდურ ტენდენციებს. გთავაზობთ რამოდენიმე ვარცხნილობას, რომლებიც ნამდვილად საყურადღებოა.
კაია გერბერი. ბობი
ცეცხლოვანი ბობი კვლავ ბრუნდება! სინდი კროუფორდის ქალიშვილმა კაია გერბერმა ამ წელს უპირატესობა სითამამის და ელეგანტურობის ერთიანობას მიანიჭა. ბობი ან ბობ-კარე როგორც საშუალო სიგრძის ასე გრძელ თმასაც მოუხდება. როგორ მოვუაროთ. ერთი ვარცხნილობით შეიძლება როგორც მეამბოხის ასევე ძალიან ელეგანტური იერის შექმნა. მოცულობის მისაცემად გამოიყენეთ მუსი, ხოლო „ზღვის ტალღების“ ეფექტისთვის - სპრეი ზღვის წყლით
ჯენიფერ ლოურენსი: პიკსი
ფიქრობდნენ, რომ გრძელ, ხვეულ თმაზე უარის თქმა წერტილს დაუსვამს მსახიობის კარიერას. მაგრამ მოკლედ შეჭრილმა თმამ კიდევ უფრო მეტი სექსუალურობა შემატა მის იერს. შეიძლება ითქვას რომ ეს ვარცხნილობა აღმოჩენაა მათთვის ვისაც ყვრიმალების ხაზგასმა და სახის ვიზუალური გაახალგაზრდავება სურს.
როგორ მოვუაროთ: თმის მოსავლელად გამოიყენეთ ცვილი. შეიძლება გამოიყენოთ როგორც ჩვეულებრივი, ისე მქრქალი ცვილი თმას ზედმეტი ელვარება რომ მოვაშოროთ
შარლიზ ტერონი: პაჟი
თუ ვინმე იმსახურებს მოკლე თმის მოყვარულის სახელს, უთუოდ შარლიზ ტერონია. ცოტა ხნის წინ წითელ ხალიჩაზე თავს იწონებდა ვარცხნილობით „პაჟი“. ასეთ ფორმას საკმაოდ ფრთხილად უნდა მოექცე. არჩევანის გაკეთებისას ჯობია სპეციალისტის რჩევას ვენდოთ. ნებისმიერ შემთხვევაში შეიძლება მოვუძებნოთ შესაფერისი და ტრენდული ალტერნატივა.
როგორ მოვუაროთ: თუ მაინც გადაწყვიტეთ კარდინალური ცვლილებები, სტაილინგის საშუალებების და მრგვალი ჯაგრისის გარეშე არაფერი გამოგივათ. თმის ფაშრობისას არ დაგავიწყდეთ თერმოდაცვა.
ედი კემპბელი: განახლებული მალეტი
ეს, დევიდ ბოუენის 80-იანი წლების საკულტო ვარცხნილობის უფრო ელეგანტური ვარიატია. გადასვლა მოკლე თმიდან გრძელზე ნაკლებად მკვეთრია და ამავე დროს ქაოტური. ასეთი ვარცხნილობით მოდელი ფენდის ახალი კოლექციის პრეზენტაციაზე წარდგა. მალეტი - მოკითხვაა შორეული წარსულიდან. ვარხნილობის სტილი მუდმივ ტრანსფორმაციას განიცდის. მაგრამ ვარცხნილობაში მთავარი მისი ხალისი და მსუბუქი მინიშნებაა ანდერგრაუნდზე.
როგორ მოვუაროთ: ყოველდღიური მოვლისტვის საჭიროა ცვილის ან ზღვის წყლის შემცველი საშუალებების გამოყენება.
ჰოლი ბერი: გარსონი
წელიწადი არ გავა, რომ რომელიმე მსახიობი არ გამოჩნდეს ამ ვარცხნილობით. ენნ ჰეტეუეი, ჯენიფერ ლოურენსი და სხვა. მაგრამ ჰოლი ბერი უკვე მრავალი წელია მისი ერთგული რჩება. ვარცხნილობა ხაზს უსვამს მის ჩამოთლილ კისერს და „ქალი კატის“ ლამაზ ყვრიმალებს. „გარსონი“ უნივერსალურია ნებისმიერი ასაკისათვის. მოკლე თმა აქსესუარებზე და მაკიაჟზე აქცენტის გაკეთების საშუალებას იძლევა.
როგორ მოვუაროთ: ვარცხნილობისთვის ხაზგასმული დაუდევრობის მისაცემად მუსის და ლაქის გამოყენება დაგჭირდებათ,
ელენა პოდკამინსკაია: შეგი
ვარცხნილობის კლასიკური ვარიანტს ალექს ჩანგი ატარებს, ხოლო მის ვარიაციებს სხვა მსახიობები. შეიძლება დაამატოთ წინ მოკლედ შეჭრილი თმა ტეილორ სვიფტივით ან ელენა პოდკამინსკაიას მიბაძოთ და შეგის უფრო მოგრძო ვერსია აირჩიოთ. ვარცხნილობა თხელი თმის მქონე ქალბატონებს ურჩევან, რადგან ვარხნილობა მოცულობას მატებს. მაგრამ სქელ თმაზეც საკმაოდ ეფექტურია. შეგი ნებისმიერი სიგრძის თმას უხდება, უფრო მომგებიანად კი საშუალო სიგრძეზე გამოიყურება.
როგორ მოვუაროთ: სველი თმის ეფექტის მქონე გელის და სავარცხლის საშუელბით შეგიძლიათ ხვეული თმის ეფექტი შექმნათ.
ნადეჟდა მიხალკოვა: კარე
ნიკიტა მიხალკოვის უმცროსმა ქალიშვილმა, მსახიობმა და რეჟისორმა ამ სეზონში ჩვეული გრძელი ვარცხნილობა კარეთი შეცვალა. ნადიას მაგალითხზე ჩამს. რომ თუ თქვენ გეშინიათ მოკლე თმის - თქვენ უბრალოდ არ იცით მისი ტარება. ამ ვარცხნილობაშიც კი მსახობის ძალიან ელეგანტურად გამოიყურება.
როგორ მოვაუროთ: მარტივად! სველ თმაზე გამოიყენეთ ცოტა მუსი და ისე გაიშრეთ თმა ან ფენით ან როგორც მოგეხერხებათ. ვარსკვლავური ვარცხნილობა გარანტირებული გაქვთ.
„სუფრა - ასე ჰქვია ქართულ მოლხენა-დროსტარებას, რომელიც სტუმართმოყვარეობისა და მხიარულების განსახიერებას წარმოადგენს. რომელი კერძებს მიირთმევენ ქართველები სტუმრებთან ერთად? ჩვენი კორესპონდენტი შეეცადა ქართული სუფრის დიდებულება ეჩვენებინა და დარწმუნდებით, რომ ეს მართლაც კარგად გამოუვიდა“, - ასე იწყება გერმანულ გაზეთ „ფრანკფურტერ ალგემაინე ცაითუნგში“ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) გამოქვეყნებული სტატია სათაურით „ქართული სამზარეულოს მრავალფეროვნება“ (ავტორი - მაიკე ფონ გალენი).
გთავაზობთ პუბლიკაციას შემოკლებით:
„როცა მივედით, მაგიდა უკვე გაშლილი დაგვხვდა: თეფშებზე დაწყობილი ყველით და ლორით, ნიგვზის ფარშიანი ბადრიჯნით, მხალეულობით, მწვანილით, კიტრით და პომიდორით... მათ შორის ჩადგმულია გრაფინები მოცხარის წვენით და ტარხუნის ლიმონათის ბოთლებით. ოფიციანტი წითელ ღვინოს ბოკალებში ასხამს. გარეთ თბილისური საღამოა, რესტორან „რიგის“ დარბაზში გაშლილ გრძელ მაგიდაზე კი ქართული სუფრა - ქართული ქეიფი იწყება.
ისინი, რომლებიც ქართულ სამზარეულოს არ იცნობენ, მადააღძრულები სწრაფად მიირთმევენ სიმინდის ფქვილისაგან გამომცხვარ თბილ მჭადებს, სალათებს და ყველს. მაგრამ ვინც იცის, ის ნელ-ნელა ჭამს და მთავარს ელოდება...
ქართველი ქალბატონი თიკო ტუსკაძე, რომელიც ლონდონში ცხოვრობს, მაგრამ ახლა სამშობლოში იმყოფება, ჩვენი გიდის როლს ასრულებს და ქართულ სუფრას გვაცნობს როგორც „გემრიელი საჭმელების უსასრულო რიგს“. იგი კულინარული წიგნის ავტორია და გვიხსნის, თუ რომელი საჭმელი როგორ მივირთვათ.
ზოგიერთმა უკვე საკმაო რაოდენობის სალათა მიირთვა, რომ მაგიდაზე ახალი კერძები მოაქვთ - მოხრაკულ-მოთუშული სოკო, ხაჭაპური, ხორცით მომზადებული კერძები... საჭმლით სავსე თეფშები სულ უფრო მრავლდება და მაგიდაზე თავისუფალი სივრცე მცირდება, თუმცა ახალ-ახალი ნუგბარისათვის ადგილი მოიძებნება.
„სტუმართმოყვარეობა - ქართული კულტურის განუყოფელ ნაწილს წარმოადგენს, რაც კარგად არის გამოხატული ქართულ სუფრაში, როცა მაგიდას ეროვნულ სამზარეულოს კერზები ამშვენებს“, - განმარტავს მაკა თარაშვილი. რა თქმა უნდა, იგი ახალბედა სუფრის წევრებისაგან განსხვავებით, შეცდომებს არ უშვებს და ყველაფერს ერთად არ მიირთმევს. მან კარგად იცის, რა როდის უნდა მიირთვას და უცხოელ სტუმრებს ჭამის საიდუმლოებას ასწავლის: როდის დგება მწვადის, „ჩაქაფულის და საჭმელების მიღების დრო...
ქართული ტრადიციის თანახმად, სუფრაზე იმდენი საჭმელი უნდა იყოს, რომ სტუმრების წასვლის შემდეგაც საკმაო რაოდენობით უნდა დარჩეს: „სუფრა, რომელზეც არაფერი აღარ რჩება, საქართველოში არ არსებობს“, - ამბობს მაკა თარაშვილი, - მასპინძლები იფიქრებენ, რომ სტუმრები მშივრები დარჩნენ. ამიტომ ყველაფერი უამრავია“.
რესტორანი „ქეთო და კოტე“ ძველი თბილისის უბანში, შემაღლებულ ადგილზე მდებარეობს. დარბაზში მყუდრო გარემოა შექმნილი. მაგიდები ყოველთვის მდიდრულადაა გაშლილი - ტრადიციული კერძები თანამედროვე სტილითაა გაფორმებული. თავდაპირველად თვენ მოგართმევენ ცივ და ვეგეტარიანულ კერძებს, ბოსტნეულს, შემდეგ გამომცხავარს, ცომეულს, ბოლოს კი ხორცით მომზადებულ საჭმელებს.
ქართული სუფრის ტრადიციაა თამადა, ანუ დროსტარების ხელმძღვანელი. იგი სუფრის თავში ზის და სადღეგრძელოებს ამბობს. რესტორან „შატო მუხრანში“, სადაც ჩვენ ვიყავით (თბილისიდან ერთი საათის სავალზე), მეღვინე პატრიკ ჰონეფმა ჩვენი სტუმრობის სადიდებელი სადღეგრძელო წარმოსთქვა. გერმანელი მეღვინე უკვე მრავალი წელია საქართველოში ცხოვრობს, ოჯახიც აქ ჰყავს. პატრიკი მადლობას გვიხდის სტუმრობისათვის, რომ გერმანელი ტურისტები საქართველოთი დაინტერესდნენ და კავკასიურ ქვეყანას ეწვივნენ.
მასპინძელი გვიხსნის, რომ სუფრის თამადა ყურადღებით ისმენს სტუმრების საუბარს სადღეგრძელოებისათვის იმპულსის მისაცემად. იგი დისკუსიას ზომიერ მიმართულებას აძლევს და განწყობას ამაღლებს. ამიტომაც თამადა ისეთი პიროვნებაა, რომელიც ცნობილია თავისი კეთილი ხასიათით, გონებამახვილობით და ინტელექტით.
თუ როგორ მზადდება კლასიკური ქართული კერძები, ამას თქვენ თბილისიდან საკმაოდ მოშორებით, კახეთში გაიგებთ, სადაც ღვინის კომპანია „შუმის“ რესტორანი მდებარეობს. აქ სტუმარი საკუთარი თვალით ხედავს, თუ როგორ ცხვება ქართული თონის პური, როგორ კეთდება ხინკალი, რომელიც ქართული სამზარეულოს ერთ-ერთ დიდებულ და გემრიელ კერძს წარმოადგენს.