ასტროლოგები ზოდიაქოს 4 ნიშანს ასახელებენ, რომლებიც მომდევნო თვეში გამდიდრდებიან. საუბარი არ არის მოულოდნელი მემკვიდრეობის მიღებასა და ლატარეაში მოგებაზე, ასტროლოგებმა გამოთვალეს იმათი შანსები, ვისაც მუშაობა არ ეზარება და ყველაფერს აკეთებს, რომ დასახულ მიზანს მიაღწიოს.
თხის რქა
ზოდიაქოს ამ ნიშნის წარმომადგენლები ფულისკენ ყოველთვის ისწრაფვიან და მუშაობის არ ეშინიათ. "ფინანსებს ასეთი ადამიანები უყვართ", - ამბობენ ასტროლოგები. თუ ვინმე თხის რქებს შორის მზად არის, გაყიდოს ჰაერიც კი, რათა დამატებითი ფული იშოვოს, მაშინ უახლოეს მომავალში მათი წარმატების მისაღწევად. პერსპექტივა გაიხსნება.
მრავალი ცნობილი მილიონერი სწორედ ქალწულის ნიშნის ქვეშ დაიბადა. უფრო მეტიც, ისინი სულაც არ იყვნენ ბიზნესმენები. მაგალითად, მაიკლ ჯექსონი, კიანუ რივზი, ფრედი მერკური. ქალწულები მზად არიან, დაუღალავად იმუშაონ, ამიტომ მათ საქმიანობის სხვადასხვა სფეროების მონეტიზაცია შეუძლიათ. ხშირად, ბუნებრივი ცნობისმოყვარეობის გამო, ისინი ერთდროულად რამდენიმე სფეროში კარგად ერკვევიან. ასე რომ, ბევრ მათგანს წარმატების მიღწევა ერთდროულად რამდენიმე მიმართულებით შეუძლიათ.
სასწორი
სასწორი ბედის ფავორიტია. თუ ამ ნიშანს გაუმართლა, მაშინ მას ბევრი რამ გამოუვა. როგორც წესი, მათ მოულოდნელი ანდერძი ან წინადადება ხვდება წილად. იმისათვის, რომ ეს ყველაფერი სამყაროდან "მიიზიდონ", უბრალოდ საკუთარი უნარის გამოყენებაა საჭირო - უნდა იყოს კომუნიკაბელური, ნათელი, ცნობილი.
მერწყული
ამ ნიშნის წარმომადგენლები ასევე შემოქმედებითები და კრეატიულები არიან და თუ მათ არ ეშინიათ თავიანთი უნიკალური იდეების პოპულარიზაცია, ადრე თუ გვიან, ნახავენ ადამიანებს, რომლებიც მზად არიან, ეს დააფინანსონ. მართალია, მერწყულებმა ფინანსებთან არ იციან. ამიტომ, მათთვის უკეთესია, რომ მიღებული ფული საკუთარი უნარებისა და შემოქმედების განვითარებაში ჩადონ. ეს მომავალში კიდევ უფრო დიდი მოგების მიღებაში დაეხმარება.
„სუფრა - ასე ჰქვია ქართულ მოლხენა-დროსტარებას, რომელიც სტუმართმოყვარეობისა და მხიარულების განსახიერებას წარმოადგენს. რომელი კერძებს მიირთმევენ ქართველები სტუმრებთან ერთად? ჩვენი კორესპონდენტი შეეცადა ქართული სუფრის დიდებულება ეჩვენებინა და დარწმუნდებით, რომ ეს მართლაც კარგად გამოუვიდა“, - ასე იწყება გერმანულ გაზეთ „ფრანკფურტერ ალგემაინე ცაითუნგში“ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) გამოქვეყნებული სტატია სათაურით „ქართული სამზარეულოს მრავალფეროვნება“ (ავტორი - მაიკე ფონ გალენი).
გთავაზობთ პუბლიკაციას შემოკლებით:
„როცა მივედით, მაგიდა უკვე გაშლილი დაგვხვდა: თეფშებზე დაწყობილი ყველით და ლორით, ნიგვზის ფარშიანი ბადრიჯნით, მხალეულობით, მწვანილით, კიტრით და პომიდორით... მათ შორის ჩადგმულია გრაფინები მოცხარის წვენით და ტარხუნის ლიმონათის ბოთლებით. ოფიციანტი წითელ ღვინოს ბოკალებში ასხამს. გარეთ თბილისური საღამოა, რესტორან „რიგის“ დარბაზში გაშლილ გრძელ მაგიდაზე კი ქართული სუფრა - ქართული ქეიფი იწყება.
ისინი, რომლებიც ქართულ სამზარეულოს არ იცნობენ, მადააღძრულები სწრაფად მიირთმევენ სიმინდის ფქვილისაგან გამომცხვარ თბილ მჭადებს, სალათებს და ყველს. მაგრამ ვინც იცის, ის ნელ-ნელა ჭამს და მთავარს ელოდება...
ქართველი ქალბატონი თიკო ტუსკაძე, რომელიც ლონდონში ცხოვრობს, მაგრამ ახლა სამშობლოში იმყოფება, ჩვენი გიდის როლს ასრულებს და ქართულ სუფრას გვაცნობს როგორც „გემრიელი საჭმელების უსასრულო რიგს“. იგი კულინარული წიგნის ავტორია და გვიხსნის, თუ რომელი საჭმელი როგორ მივირთვათ.
ზოგიერთმა უკვე საკმაო რაოდენობის სალათა მიირთვა, რომ მაგიდაზე ახალი კერძები მოაქვთ - მოხრაკულ-მოთუშული სოკო, ხაჭაპური, ხორცით მომზადებული კერძები... საჭმლით სავსე თეფშები სულ უფრო მრავლდება და მაგიდაზე თავისუფალი სივრცე მცირდება, თუმცა ახალ-ახალი ნუგბარისათვის ადგილი მოიძებნება.
„სტუმართმოყვარეობა - ქართული კულტურის განუყოფელ ნაწილს წარმოადგენს, რაც კარგად არის გამოხატული ქართულ სუფრაში, როცა მაგიდას ეროვნულ სამზარეულოს კერზები ამშვენებს“, - განმარტავს მაკა თარაშვილი. რა თქმა უნდა, იგი ახალბედა სუფრის წევრებისაგან განსხვავებით, შეცდომებს არ უშვებს და ყველაფერს ერთად არ მიირთმევს. მან კარგად იცის, რა როდის უნდა მიირთვას და უცხოელ სტუმრებს ჭამის საიდუმლოებას ასწავლის: როდის დგება მწვადის, „ჩაქაფულის და საჭმელების მიღების დრო...
ქართული ტრადიციის თანახმად, სუფრაზე იმდენი საჭმელი უნდა იყოს, რომ სტუმრების წასვლის შემდეგაც საკმაო რაოდენობით უნდა დარჩეს: „სუფრა, რომელზეც არაფერი აღარ რჩება, საქართველოში არ არსებობს“, - ამბობს მაკა თარაშვილი, - მასპინძლები იფიქრებენ, რომ სტუმრები მშივრები დარჩნენ. ამიტომ ყველაფერი უამრავია“.
რესტორანი „ქეთო და კოტე“ ძველი თბილისის უბანში, შემაღლებულ ადგილზე მდებარეობს. დარბაზში მყუდრო გარემოა შექმნილი. მაგიდები ყოველთვის მდიდრულადაა გაშლილი - ტრადიციული კერძები თანამედროვე სტილითაა გაფორმებული. თავდაპირველად თვენ მოგართმევენ ცივ და ვეგეტარიანულ კერძებს, ბოსტნეულს, შემდეგ გამომცხავარს, ცომეულს, ბოლოს კი ხორცით მომზადებულ საჭმელებს.
ქართული სუფრის ტრადიციაა თამადა, ანუ დროსტარების ხელმძღვანელი. იგი სუფრის თავში ზის და სადღეგრძელოებს ამბობს. რესტორან „შატო მუხრანში“, სადაც ჩვენ ვიყავით (თბილისიდან ერთი საათის სავალზე), მეღვინე პატრიკ ჰონეფმა ჩვენი სტუმრობის სადიდებელი სადღეგრძელო წარმოსთქვა. გერმანელი მეღვინე უკვე მრავალი წელია საქართველოში ცხოვრობს, ოჯახიც აქ ჰყავს. პატრიკი მადლობას გვიხდის სტუმრობისათვის, რომ გერმანელი ტურისტები საქართველოთი დაინტერესდნენ და კავკასიურ ქვეყანას ეწვივნენ.
მასპინძელი გვიხსნის, რომ სუფრის თამადა ყურადღებით ისმენს სტუმრების საუბარს სადღეგრძელოებისათვის იმპულსის მისაცემად. იგი დისკუსიას ზომიერ მიმართულებას აძლევს და განწყობას ამაღლებს. ამიტომაც თამადა ისეთი პიროვნებაა, რომელიც ცნობილია თავისი კეთილი ხასიათით, გონებამახვილობით და ინტელექტით.
თუ როგორ მზადდება კლასიკური ქართული კერძები, ამას თქვენ თბილისიდან საკმაოდ მოშორებით, კახეთში გაიგებთ, სადაც ღვინის კომპანია „შუმის“ რესტორანი მდებარეობს. აქ სტუმარი საკუთარი თვალით ხედავს, თუ როგორ ცხვება ქართული თონის პური, როგორ კეთდება ხინკალი, რომელიც ქართული სამზარეულოს ერთ-ერთ დიდებულ და გემრიელ კერძს წარმოადგენს.