USD 2.7545
EUR 3.1363
RUB 3.3460
Тбилиси
ასტროლოგი - რას გვპირდება 31 იანვარი?
дата:  886

რას გვირჩევენ ვარსკვლავები 31 იანვრისთვის:

ვერძი

ინვესტიცია იმაზე წარმატებული იქნება, ვიდრე ეს გეგონათ. ახალი იდეის დახმარებით სამსახურში უფროსების ქებას დაიმსახურებთ. აკადემიურ სფეროში ყველაფერი თქვენი გეგმის მიხედვით წავა. საყვარელი ადამიანი მუდამ მხარს დაგიჭერთ და თქვენ განწყობაზე იზრუნებს.

კურო

თქვენი ფინანსური მდგომარეობა დასტაბილურდება. გამორიცხულია არ არის, ახალი სამსახური დაიწყოთ და თქვენს განვითარებაზე ორიენტირდეთ. სწორი კვება და ჯანსაღი ცხოვრება თქვენს ჯანმრთელობის მდგომარეობას გააუმჯობესებს. კარგი დროა ოჯახთან ერთად სამოგზაუროდ წახვიდეთ. 

ტყუპები

ინვესტიცია სასურველ შედეგს, სამწუხაროდ, არ მოგიტანთ. ოჯახში შესაძლოა მცირე გაუგებრობა წარმოიშვას, მაგრამ ეცადეთ არ აჰყვეთ ემოციებს და სიმშვიდე შეინარჩუნოთ. ახალი შემოსავალი თქვენ მდგომარეობას საგრძნობლად გააუმჯობესებს. თუ სიყვარულს ეძებთ მას მალე იპოვით.

კირჩხიბი

მოგზაურობის გეგმები ახალი თავგადასავლებით აგავსებთ. ჯანსაღი ცხოვრება დაგეხმარებათ ჯანმრთელობის პრობლემის მოგვარებაში. ახალი შემოსავლის წყალობით თქვენი ფინანსური კრიზისი წარსულს ჩაბარდება. თქვენი რომანი ახალ ეტაპზე გადავა.

ლომი

კარგი იქნება თუ ცვლილებებისთვის სახლში რემონტს დაიწყებთ და ინტერიერს შეცვლით. გამორიცხული არ არის, ახალი სახლის მეპატრონე გახდეთ. ქონებრივი დავა თქვენს სასარგებლოდ დასრულდება. ურთიერთობაში ყველაფერი კარგად მიდის, ასე რომ, მიყევით მიმართულებას.

ქალწული

ოჯახის წევრების გარემოცვაში სასიამოვნო დროს გაატარებთ. თქვენი კეთილი ბუნებით და დამოკიდებულებით ყველა ადამიანის გულს მარტივად მოიგებთ. დროა დაიწყოთ ახალი შემოსავლის ძიება. აკადემიურ საქმიანობაში ყველაფერი თქვენ სასარგებლოდ ვითარდება.

სასწორი

ახალი სამსახური კარიერულ წინსვლაში დაგეხმარებათ. მოგზაურობა ძალიან სახალისო იქნება. ოჯახში ყველაფერი გამოსწორდება. გამორიცხული არ არის, ქალაქგარეთ საქმიანი მიზნით წახვიდეთ. ურთიერთობაში შესაძლოა ბზარი გაჩნდეს.

მორიელი

სულიერი სიმშვიდის შესანარჩუნებლად იოგით დაკავდით. ქონებრივი დავის მოსაგვარებლად შესაფერისი დროა. ჯანსაღი საკვები თქვენი ჯანმრთელობის გასაღებია. სამსახურში კოლეგის დახმარებით წარმატებას მიაღწევთ. საყვარელი ადამიანის თანადგომით ყველა პრობლემას მოაგვარებთ.

მშვილდოსანი

ახალი ნაცნობობა კარიერული კუთხით წინსვლაში დაგეხმარებათ. ქონების შეძენით სწორ ინვესტიციას განახორციელებთ. პროფესიულ საქმიანობაში განვითარებისთვის მოგიწევთ, ბევრი იშრომოთ და გეგმები ნაბიჯ-ნაბიჯ განახორციელოთ. ხანგრძლივ რომანს თქვენი ინიციატივით დაასრულებთ.

თხის რქა

რეგულარული ვარჯიში სასურველ ფორმას შეგინარჩუნებთ. კარგი იქნება თუ თქვენ მიზანზე უარს არ იტყვით და განაგრძობთ წინსვლას. სტუდენტებისთვის იღბლიანი დღეა. თქვენი ჯანმრთელობის მდგომარეობა არც ისე დამაკმაყოფილებელია. შესაძლოა დეპრესია დაგეწყოთ და თავი მარტოსულად იგრძნოთ.

მერწყული

დიეტა სასურველი ფორმის შენარჩუნებაში დაგეხმარებათ. ოჯახის წევრებთან სასიამოვნო დროს გაატარებთ და თქვენი კავშირი გაძლიერდება. სამსახურში წინააღმდეგობა შეგხვდებათ, მაგრამ მისი გადალახვის გზას აუცილებლად იპოვით.

თევზები

ოჯახის წევრებს და საყვარელ ადამიანებს უფრო მეტი დრო დაუთმეთ. სამსახურის საინტერესო შეთავაზებებს მიიღებთ და არ იჩქაროთ გადაწყვეტილების მიღება. მოგზაურობის გეგმები შესაძლოა, ოჯახის წევრების გამო გადადოთ. ახალი ურთიერთობისთვის ჯერ მზად არ ხართ.

культура
«Frankfurter Allgemeine Zeitung» (გერმანია): „ქართული სამზარეულოს მრავალფეროვნება: ტრადიციული სუფრის თავისებურებები“

„სუფრა - ასე ჰქვია ქართულ მოლხენა-დროსტარებას, რომელიც სტუმართმოყვარეობისა და მხიარულების განსახიერებას წარმოადგენს. რომელი კერძებს მიირთმევენ ქართველები სტუმრებთან ერთად? ჩვენი კორესპონდენტი შეეცადა ქართული სუფრის დიდებულება ეჩვენებინა და დარწმუნდებით, რომ ეს მართლაც კარგად გამოუვიდა“, - ასე იწყება გერმანულ გაზეთ „ფრანკფურტერ ალგემაინე ცაითუნგში“ (Frankfurter Allgemeine Zeitung) გამოქვეყნებული სტატია სათაურით „ქართული სამზარეულოს მრავალფეროვნება“ (ავტორი - მაიკე ფონ გალენი).

გთავაზობთ პუბლიკაციას შემოკლებით:

„როცა მივედით, მაგიდა უკვე გაშლილი დაგვხვდა: თეფშებზე დაწყობილი ყველით და ლორით, ნიგვზის ფარშიანი ბადრიჯნით, მხალეულობით, მწვანილით, კიტრით და პომიდორით... მათ შორის ჩადგმულია გრაფინები მოცხარის წვენით და ტარხუნის ლიმონათის ბოთლებით. ოფიციანტი წითელ ღვინოს ბოკალებში ასხამს. გარეთ თბილისური საღამოა, რესტორან „რიგის“ დარბაზში გაშლილ გრძელ მაგიდაზე კი ქართული სუფრა - ქართული ქეიფი იწყება.

ისინი, რომლებიც ქართულ სამზარეულოს არ იცნობენ, მადააღძრულები სწრაფად მიირთმევენ სიმინდის ფქვილისაგან გამომცხვარ თბილ მჭადებს, სალათებს და ყველს. მაგრამ ვინც იცის, ის ნელ-ნელა ჭამს და მთავარს ელოდება...

ქართველი ქალბატონი თიკო ტუსკაძე, რომელიც ლონდონში ცხოვრობს, მაგრამ ახლა სამშობლოში იმყოფება, ჩვენი გიდის როლს ასრულებს და ქართულ სუფრას გვაცნობს როგორც „გემრიელი საჭმელების უსასრულო რიგს“. იგი კულინარული წიგნის ავტორია და გვიხსნის, თუ რომელი საჭმელი როგორ მივირთვათ.

ზოგიერთმა უკვე საკმაო რაოდენობის სალათა მიირთვა, რომ მაგიდაზე ახალი კერძები მოაქვთ - მოხრაკულ-მოთუშული სოკო, ხაჭაპური, ხორცით მომზადებული კერძები... საჭმლით სავსე თეფშები სულ უფრო მრავლდება და მაგიდაზე თავისუფალი სივრცე მცირდება, თუმცა ახალ-ახალი ნუგბარისათვის ადგილი მოიძებნება.

„სტუმართმოყვარეობა - ქართული კულტურის განუყოფელ ნაწილს წარმოადგენს, რაც კარგად არის გამოხატული ქართულ სუფრაში, როცა მაგიდას ეროვნულ სამზარეულოს კერზები ამშვენებს“, - განმარტავს მაკა თარაშვილი. რა თქმა უნდა, იგი ახალბედა სუფრის წევრებისაგან განსხვავებით, შეცდომებს არ უშვებს და ყველაფერს ერთად არ მიირთმევს. მან კარგად იცის, რა როდის უნდა მიირთვას და უცხოელ სტუმრებს ჭამის საიდუმლოებას ასწავლის: როდის დგება მწვადის, „ჩაქაფულის და საჭმელების მიღების დრო...

ქართული ტრადიციის თანახმად, სუფრაზე იმდენი საჭმელი უნდა იყოს, რომ სტუმრების წასვლის შემდეგაც საკმაო რაოდენობით უნდა დარჩეს: „სუფრა, რომელზეც არაფერი აღარ რჩება, საქართველოში არ არსებობს“, - ამბობს მაკა თარაშვილი, - მასპინძლები იფიქრებენ, რომ სტუმრები მშივრები დარჩნენ. ამიტომ ყველაფერი უამრავია“.

რესტორანი „ქეთო და კოტე“ ძველი თბილისის უბანში, შემაღლებულ ადგილზე მდებარეობს. დარბაზში მყუდრო გარემოა შექმნილი. მაგიდები ყოველთვის მდიდრულადაა გაშლილი - ტრადიციული კერძები თანამედროვე სტილითაა გაფორმებული. თავდაპირველად თვენ მოგართმევენ ცივ და ვეგეტარიანულ კერძებს, ბოსტნეულს, შემდეგ გამომცხავარს, ცომეულს, ბოლოს კი ხორცით მომზადებულ საჭმელებს.

ქართული სუფრის ტრადიციაა თამადა, ანუ დროსტარების ხელმძღვანელი. იგი სუფრის თავში ზის და სადღეგრძელოებს ამბობს. რესტორან „შატო მუხრანში“, სადაც ჩვენ ვიყავით (თბილისიდან ერთი საათის სავალზე), მეღვინე პატრიკ ჰონეფმა ჩვენი სტუმრობის სადიდებელი სადღეგრძელო წარმოსთქვა. გერმანელი მეღვინე უკვე მრავალი წელია საქართველოში ცხოვრობს, ოჯახიც აქ ჰყავს. პატრიკი მადლობას გვიხდის სტუმრობისათვის, რომ გერმანელი ტურისტები საქართველოთი დაინტერესდნენ და კავკასიურ ქვეყანას ეწვივნენ.

მასპინძელი გვიხსნის, რომ სუფრის თამადა ყურადღებით ისმენს სტუმრების საუბარს  სადღეგრძელოებისათვის იმპულსის მისაცემად. იგი დისკუსიას ზომიერ მიმართულებას აძლევს და განწყობას ამაღლებს. ამიტომაც თამადა ისეთი პიროვნებაა, რომელიც ცნობილია თავისი კეთილი ხასიათით, გონებამახვილობით და ინტელექტით.

თუ როგორ მზადდება კლასიკური ქართული კერძები, ამას თქვენ თბილისიდან საკმაოდ მოშორებით, კახეთში გაიგებთ, სადაც ღვინის კომპანია „შუმის“ რესტორანი მდებარეობს. აქ სტუმარი საკუთარი თვალით ხედავს, თუ როგორ ცხვება ქართული თონის პური, როგორ კეთდება ხინკალი, რომელიც ქართული სამზარეულოს ერთ-ერთ დიდებულ და გემრიელ კერძს წარმოადგენს.

более
голосование
ვინ გაიმარჯვებს რუსეთ - უკრაინის ომში?
голосование
Кстати